Anke Engels

Anke Engels
Bekend van o.a.:
Het Kleine Theater, De Helleveeg, Grijpstra & De Gier, Voetbalvrouwen, De Gelukkige Huisvrouw

Anke Engels (1974) studeert in 1998 af aan de Toneelschool in Utrecht en manifesteert zich vervolgens als actrice op het gebied van toneel-, film- en televisie. Zo is ze te zien bij Het Ro Theater, Het Toneel Speelt en Bellevue Lunchtheater. Ook maakt ze een Parade-voorstelling met de titel De Grote Identiteitsshow.

Daarnaast is Anke in het theater te zien in onder meer Bom (2005/2006) en Jungle (2006/2007) van theater Omega. Met Theatergroep het Laagland speelt ze onder meer de succesvolle kindervoorstelling King A, waarmee ze ook in het buitenland optreedt.

Anke wordt bekend bij het grote publiek met haar rol als Mischa Richter in de dramaserie Ernstige Delicten (2001-2003). Ook speelt ze in de tv-film Verdwaald en in tv-series als Shouf Shouf!, Grijpstra & De Gier, Voetbalvrouwen,  Verborgen Gebreken en 13 in de Oorlog.

In de bioscoop is Anke te zien in de speelfilm Kicks (2007). Ook speelt ze in de NPS Kort Profs (2004) en in de acteursfilm Linoleum (2008), die o.a. te zien is op Het Nederlands Filmfestival 2008. Voor haar rol in de film wordt ze op het Filmfestival van Milaan genomineerd als beste actrice.

In 2009-2010 speelt Anke een vaste rol in de populaire jeugdserie SpangaS. Ook speelt Anke in 2010 een rol in de bioscoophit De Gelukkige Huisvrouw, die wordt geregisseerd door Antoinette Beumer. In 2011 speelt Anke een hoofdrol in de korte film Donnie. In 2012 is zij te zien in de telefilm De Punt onder regie van Pieter van Rijn. In 2013 speelt zij een vaste rol in de RTL 5 -serie Malaika.

Daarnaast heeft Anke sinds 2011 haar eigen succesvolle jeugdtheatergezelschap: Het Kleine Theater. Met dit gezelschap heeft ze inmiddels 9 voorstellingen gemaakt waar ze zelf in speelt en waarmee ze te zien is in theaters in Amsterdam en iedere zomer op de Parade. www.hetkleinetheater.nl

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com