Anna Raadsveld

TO. www.tohuidekoper.nl;Marlous Dirks;Goedenavond Dames en Heren
Anna Raadsveld
Bekend van o.a.:
Goedenavond Dames en Heren, Het Nationale Toneel, Hoe Duur Was de Suiker, Lellebelle

Actrice Anna Raadsveld was onlangs te zien in Riphagen en tourde door het land met de voorstelling Een Meeuw. Binnenkort speelt de hoofdrol in de nieuwe telefilm Get Lost!.

Anna (1990) is in 2014 afgestudeerd aan de Toneelschool in Maastricht.

FILM & TELEVISIE
Al op 17-jarige leeftijd maakt Anna haar acteerdebuut in de bioscoophit Timboektoe (2007) van Dave Schram. Vervolgens speelt ze een rol in de telefilm De fuik (2008, regie Mischa Kamp), in de NTR Kort! Terugweg (2008, regie Henk Haselager en Michael Helmerhorst) en de veelgeprezen jeugdserie De Daltons, de jongensjaren (2008, regie Rita Horst).
Anna's grote doorbraak als actrice komt als de rol van Belle in de door Pupkin Film geproduceerde telefilm LelleBelle (2010, regie Mischa Kamp). Hierna volgen rollen in Overspel (acht afl., 2011, regie Frank Ketelaar, Arno Dierickx en Dana Nechushtan), de One Night Stand Bowy is Binnen (2012, regie Aniëlle Webster) en de speelfilm Smoorverliefd (2013, regie Hilde van Mieghem), waarin ze één van de hoofdrollen vertolkt. Daarnaast is ze dat jaar te zien in de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival Hoe duur was de suiker (2013) van regisseur Jean van de Velde.
In 2015 is Anna te zien in de hoofdrol van de nieuwe Nederlandse tv-serie Goedenavond Dames en Heren (regie Rita Horst). Onlangs speelde Anna een hoofdrol in de film en tevens miniserie Riphagen (2016, regie Pieter Kuijpers).
Binnenkort speelt ze de hoofdrol in de nieuwe telefilm Get Lost! (2018, regie Mirjam de With).

THEATER
In het seizoen 2013/2014 is Anna bij Toneelgroep Amsterdam te zien in de voorstellingen De Vrek, Othello en Opening Night in de regie van Ivo van Hove. In 2014 studeert ze af aan de Toneelacademie van Maastricht met de voorstelling De Meeuw van Tsjechov in de regie van Steven van Watermeulen. Het jaar daarna is Anne te zien in de voorstelling Solness (2015, regie Theu Boermans) bij Het Nationale Toneel, waarvoor ze in 2016 een nominatie voor een Colombina ontvangt. En begin dit jaar speelde ze de rol van Masja in Tsjechov's Een Meeuw (2017, regie Marcus Azzini) van Toneelgroep Oostpool.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

WEBSITE