Anne-Marie Jung

TO. www.tohuidekoper.nl;Hüsne Afsar;Marlous Dirks;Libelle 2013
Anne-Marie Jung
Bekend van o.a.:
Wie is de Mol?, Hallo Bungalow, Klokhuis, Ja Hoor Daar is ie weer

Actrice en zangeres Anne-Marie Jung is momenteel (voorjaar 2018) te zien in het televisieprogramma Vet Fit en vanaf november 2018 de theaters in met haar tweede solovoorstelling RAM bij Bos Theaterproducties (speellijst en start kaartverkoop volgen).

THEATER

Anne-Marie volgde zang-, dans- en theateronderwijs bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam en is afgestudeerd aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam. Direct na haar afstuderen speelde ze in Tsjechov, de musical (regie Eddy Habbema, producent Jacques Senf), waarvoor ze werd genomineerd voor een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. 

Hierna volgden musicals als Foxtrot en Verdi e morto (beide regie Ruut Weissman), Little Shop of Horrors (regie Caroline Frerichs) en Nonsens (regie Michael Diedeich). Met Annick Boer en Daniele Oonk, vormde Anne-Marie De Bifi's, waarmee ze na een Gouden Beeld voor het televisieprogramma gewonnen te hebben, in theaterseizoen 2004-2005 door het land trok met een muzikale komedie De Bifi's on Tour. Op de Parade 2005 was zij te zien naast Alex Klaasen in Het Betere Werk (regie Marcus Azzini, producent Hummelinck Stuurman Theaterbureau), vervolgens in de theaters in de muziektheaterproductie de GVR bij Bos Theaterproducties (regie Peter de Baan) en op Parade 2006 in Kick met Niek Barendsen en Christine van Stralen.

Onder regie van Liesbeth Colthof speelde Anne-Marie in Batte (2008, De Toneelmakerij), onder regie van Tarkan Köroglu in Annie (2009, Theatergroep Wederzijds), naar tekst van Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen in Ik hield van Hitler (2010, Bos Theaterproducties) en onder regie van Koen van Dijk in Sunday in the park with George (M-Lab).

In seizoen 2010 is Anne-Marie te zien in een van de hoofdrollen van de succesvolle musicalproductie Petticoat (regie Paul Eenens, producent Stage Entertainment), waar ze door André van Duin wordt opgemerkt. Hij vraagt haar vervolgens als leading lady in zijn nieuwe theatervoorstelling Ja hoor, daar is ie weer… (2011).

Samen met Bastiaan Ragas was Anne-Marie te zien in de muzikale voorstelling Maar je krijgt er wel heel veel voor terug (2014, regie van Diederik Ebbinge) en in het komische Zij is de Baas! (2015, tekst Marjolein Beumer). Ook in 2014 werkte ze mee aan de leesvoorstelling De Vaginamonologen (Bos Theaterproducties) en speelde ze in Het Grote Geluk (M-lab, muzikale leiding Jan en Keez Groenteman).

In theaterseizoen 16/17 bracht Bos Theaterproducties de muzikale komedie We Want More! waarin Anne-Marie samen speelt met o.a. Elise Schaap, Tina de Bruin, Rop Verheijen en Wimie Wilhelm. In het seizoen erna speelde Anne-Marie bij Bos Theaterproducties in The Play That Goes Wrong, opnieuw met Tina de Bruin en Rop Verheijen.

Tussen deze producties door verwezenlijkte Anne-Marie een van haar grootste dromen en bracht haar eerste solovoorstelling uit, getiteld De Exoot. Hiervoor werkte ze samen met o.a. Gijs de Lange, Alex Klaasen en Jurriaan van Dongen, die het prachtige nummer Laat de wereld het horen voor haar schrijft (zie audio).

In het najaar van 2018 komt Anne-Marie met haar tweede solovoorstelling, getiteld RAM.

TELEVISIE

Anne-Marie is regelmatig op tv te zien in Het Klokhuis (NTR) en de Welkom bij… - reeks, in Welkom bij de Romeinen en Welkom in de jaren 60. Ook is ze te horen in teken- en animatieseries en reclames en als voice-over voor verschillende tv-programma’s en -zenders.

In 2003 won Anne-Marie een Gouden Beeld voor beste comedy (Nederlandse Emmy Award) met het trio de Bifi’s dat ze vormde met Annick Boer en Daniele Oonk.

Ze speelde op televisie het personage Bianca in de telenovelle Lotte (Talpa) en gastrollen in Jiskefet, Toscane, De Jong Wil (van Wilfried de Jong), Daar Vliegende Panters, Jeuk (VARA), Flikken Maastricht (AVROTROS), Holland Sport, Seinpost Den Haag (KRO), Koefnoen, Draadstaal, Divorce, Samen, Evelien, Zaterdagavondjurk en parodieerde meerdere figuren in Koppensnellers en Kopspijkers.

Ook schitterde Anne-Marie in de muzikale televisieserie Annie MG als Annie’s vriendin en journaliste Wim Hora Adema en in Goedenavond Dames en Heren als Annemarie van Dillen.

In 2012 wordt Anne-Marie onthuld als De Mol in Wie is de Mol?. Later is ze meerdere afleveringen te zien als kandidate in de kennisquiz De Slimste Mens, waarin ze het tot de halve finale schopt, en te gast in Ik hou van Holland en Weet Ik Veel van Linda de Mol. In het najaar van 2016 deed Anne-Marie mee aan Beste Vrienden met Rop Verheijen. In 2018 doet ze mee in Vet Fit (Talpa).

FILM

Op het witte doek speelde ze in Haute Cuisine (2004, Marleen Jonkman), Over Rozen (2004, Remy van Heugten), Ssshht…! (2005, Joris van de Berg), The Palace (NPSkort), Het echte leven (2008, Robert-Jan Westdijk), Hartenstraat (2014, Sanne Vogel), Kenau (2014, Maarten Treurniet), Jack bestelt een broertje (2015, Anne de Clerq), Hallo Bungalow (2015, Anne de Clerq) en Rokjesdag (2016, Johan Nijenhuis).

MUZIEK

Ze maakte vanaf haar 17de levensjaar haar eigen liedjesprogramma’s en zong bij verschillende soul- en funkbands in en om Rotterdam, trad op met het Metropole Orkest en maakte twee cd’s onder de naam Diva Rouge.

In 2014 trad ze samen met Marijn Brouwers op in Het Concertgebouw in Amsterdam bij de Robeco Zomerconcerten, als gaste bij de Ode aan Frans Halsema, en in 2015 vertelde en zong zij samen met Het Gelders Orkest de klassieke muziekvoorstelling Maximus Musicus.

De liedjes uit het eerste soloprogramma van Anne-Marie zijn te beluisteren op Spotify.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com