Bart Rijnink

TO. www.tohuidekoper.nl;
Bart Rijnink
Bekend van o.a.:
De Gelaarsde Poes, Het Klokhuis en LaGarçon*

Bart staat deze zomer op Theaterfestival De Parade als componist, bandleider en muzikant bij Vrijdag&Sandifort in Concert en is momenteel te zien in de film Baantjer: Het Begin. Komend theaterseizoen maakt hij de muziek bij de voorstelling Wat me niet breekt van DOX en speelt hij de titelrol in de voorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van Theater Rotterdam, een rol die hij deelt met Wart Kamps.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeert hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Muziek

Sinds 2015 heeft Bart zijn eigen 6-koppige band laGarçon* waarmee hij funkige-theatrale muziek aan pop-publiek laat horen. Hij speelde hiermee al op onder andere Concert At Sea, Solar Weekend, Vondelpark Openluchttheater en het hoofdpodium van De Uitmarkt Amsterdam. In 2017 maakten ze een voorstelling op theaterfestival de Parade getiteld La Garçon et le Chicka. 

Componist Bart werkt met grote regelmaat samen met Toneelgroep Oostpool en maakte muziek voor o.a. het Nationale Ballet (NL), BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico, Hungarian National Ballet en Circus Treurdier. 

Samen met Dionys Breukers maakte hij in 2018 muziek voor Dood enzo van het NNT en arrangeerde hij alle muziek voor Marvellous!, een superhelden-musical van de makers van Watskeburt de Musical.

Film&Televisie

Op televisie is Bart iedere week te zien in sketches van het Klokhuis en speelt hij rollen in onder andere Goedenavond Dames en Heren, Danni Lowinski, Odds, Kees en Toon 2. Ook maakt hij in 2016 deel uit van de cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. In 2017 was hij (van een balkon afspringend) te zien in de film Het leven is Verrukkulluk van Frans Weisz en in 2019 (o.a. uit een raam springend) in Baantjer: het Begin.

Theater

Bart maakte van 2007 tot 2011 deel uit van gezelschap De Fantasten en speelde hiermee op verscheidene festivals (Parade, Lowlands, Oerol) en in theaters. Voor zijn rol in Doe Maar de Musical werd hij in 2007 genomineerd voor een Musical Award. Bart vertolkte onder meer hoofdrollen in producties van het Ro Theater, Orkater, NNT, Amsterdamse Bostheater en Toneelgroep Oostpool, en speelde in 2018 in de zomerproductie van Carré de mannelijke hoofdrol in Het Pauperparadijs.

In 2019 werkte hij mee aan de voorstelling van Johan Fretz voor Theater na de Dam en speelde hij met Remko Vrijdag en Martine Sandifort op de Parade. In het daaropvolgende seizoen is Bart te zien in Repelsteeltje en de Blinde Prinses van Theater Rotterdam, als Repelsteeltje, een rol die hij deelt met Wart Kamps.

Stem

Bart spreekt regelmatig commercials in. Zo was hij de vaste stem van Eurojackpot, De Nederlandse Energiemaatschappij, Proefdiervrij en Autotrack.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com