Bart Rijnink

TO. www.tohuidekoper.nl;
Bart Rijnink
Bekend van o.a.:
Oostpool, Het Klokhuis en LaGarçon*

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas, studeert hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

THEATER
Bart maakt van 2007 tot 2011 deel uit van gezelschap De Fantasten en speelt hiermee op de Parade, Oerol en in de theaters. Vervolgens werkt hij als acteur onder meer bij het Ro Theater (Moord in de Kerststal, De Gelaarsde Poes) Orkater (Alice in Wonderland), het NNT (Don Juan), Het Amsterdamse Bostheater (De Storm) en Toneelgroep Oostpool (Hoektand). Voor zijn rol in Doe Maar de Musical wordt hij in 2007 genomineerd voor een Musical Award. Ook maakt hij met eigen gezelschap En Consorten drie voorstellingen op Festival Boulevard. In 2018 zal Bart te zien zijn in het theaterspektakel Het Pauperparadijs (regie Tom de Ket) in Carré.

TELEVISIE & FILM
Op televisie is Bart iedere week te zien in sketches van Het Klokhuis en speelt hij rollen in onder andere Goedenavond, Dames en Heren, Danni Lowinski, Doris, Odds, Mees Kees (de serie) en Toon 2. Ook maakt hij in 2016 deel uit van de vaste cast van het tv-programma Kanniewaarzijn. Binnenkort zal hij gaan draaien voor de film Het leven is Verrukkulluk van Frans Weisz.

MUZIEK
Als componist werkt Bart veelvuldig voor Toneelgroep Oostpool (onder andere Hard CandyBromanceBoiling Frog, Romeo en Julia). Ook componeert hij veel muziek voor choreografe Annabelle Lopez Ochoa bij onder andere het Nationale Ballet, BJM Dance Montreal, Ballet Hispanico, Hungarian National Ballet en werkt hij veelvuldig met theatergezelschap Circus Treurdier.

Bart heeft sinds 2015 z'n eigen 6-koppige band laGarçon* waarmee hij zijn theatrale muziek aan pop-publiek laat horen. Ze speelden hiermee op onder andere Concert at Sea, Solar Weekend, Georgies Wundergarten, Vondelpark Openluchtteater, De Parade en De Uitmarkt in Amsterdam (main stage).

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com