Keja Klaasje Kwestro

Bowie Verschuren
Keja Klaasje Kwestro

Actrice Keja Klaasje Kwestro was in 2016 te zien in de voorstelling De Gelaarsde Poes, waarvoor ze genomineerd werd voor een Musical Award. Op televisie had ze verschillende rollen in series als A’dam - E.V.A. en Petticoat.

Keja (Leiderdorp, 1988) studeerde in 2010 af aan de toneelopleiding van Artez in Arnhem.

THEATER
Tijdens de toneelschool speelde Keja onder andere in Midzomernachtsdroom van Toneelgroep Oostpool (2009, regie Marcus Azzini) en Underground van NTGent (2009, regie Johan Simons), die een nominatie ontving voor beste voorstelling van het seizoen op Het Theaterfestival 2010.

Na haar afstuderen speelde Keja in verschillende projecten van onder andere de Toneelmakerij en Frascati Producties. Onlangs was ze te zien in de familievoorstelling De Gelaarsde Poes van het Ro Theater, waarvoor Keja genomineerd werd voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Binnenkort neemt Keja de rol van Anniek Pheifer over in The Nation (2017, regie Eric de Vroedt) bij Het Nationale Theater.

TELEVISIE
Ook op televisie is Keja regelmatig te zien. Zo speelde ze onder andere in Jeuk (seizoen 3, aflevering 9, 2015, regie Job Gosschalk) en had ze afgelopen seizoen een vaste bijrol in De mannen van dokter Anne (Sabine Huizink, 8 afleveringen, 2016-2017, regie Westenbrink, Schuurman en Wertwijn). Daarnaast was ze te zien als Jopie in de KRO-NCRV-serie Petticoat (Jopie, 2 afleveringen, 2016, regie Pim van Hoeve en Thomas Altes) en speelde ze in A’dam - E.V.A. (seizoen 3, aflevering 6, 2016, regie Norbert ter Hall). Meest recentelijk was Keja te zien in de series De Mannentester (Julie, afl. 'Arnoud Wisse', 2017, regie Annemarie van de Mond) en Toon (Candy, aflv 'Seminar', 2017, regie Beer ten Kate).

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

WEBSITE