Merel Baldé

TO. www.tohuidekoper.nl;Camilia Wijnmaalen;Anne van Zantwijk;Ad Vlemmix;Lieke Romeijn;Jou Oosterhof;Lieke Romeijn;
Merel Baldé
Bekend van o.a.:
Merol en Soldaat van Oranje

Merel Baldé (1991) is actrice en zangeres. In 2014 studeerde zij af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Tijdens haar studie speelde ze o.a. in de voorstelling Talloze Namen (2013) onder regie van Ruut Weissman en in de kerstvoorstelling Scrooge (2013, regie Ira Judkovskaja) van de Haarlemse Schouwburg. Als afstudeervoorstelling speelde ze met haar klas de voorstelling Schuinsmarcheerders (2014) onder regie van Paul Knieriem.

Na haar afstuderen speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de succesvolle musical Soldaat van Oranje (2015-2016, regie Theu Boermans) en vertolkte ze de rol van jonge Wilhelmina in de voorstelling Kuyper & Wilhelmina (2015) van en met Helmert Woudenberg.

Naast het acteren schrijft en componeert Merel als Merol ook Nederlandstalige popmuziek. In 2015 stond ze met haar eigen muzikale show Trek ’t uit onder regie van Gijs de Lange in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en tourde door het land. De komende maanden speelt Merol Trek ’t uit in de dubbelshow Two shows, one gig, samen met Tim Teunissen. Haar muziek is te horen op haar SoundCloud-pagina en Spotify.

Merel is ook werkzaam als stemactrice bij SDI Media en Wim Pel Productions en heeft al verschillende animatieseries en films op haar naam staan.

Op televisie was Merel te zien in Het Klokhuis, Flikken Maastricht (2015) en in de internetserie Meisjes van Thijs (2012).

For international castings, see Merel on Spotlight.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com