Nick Golterman

Nick Golterman
Bekend van o.a.:
KOMT EEN MAN BIJ DE DOKTER, WEG VAN JOU, DE OVERKANT

 

 

Nick Golterman (Nieuwegein,1992) is een jonge, komische acteur. Hij was onlangs te zien in Weg van Jou en Het Leven is Vurrukkulluk, en is op televisie te zien als schoonzoon in Komt een Man bij de Dokter.

 

FILM

Nick begon zijn acteercarrière op de middelbare school, waar hij korte films maakte en de 1e prijs won op het Nationaal Film Festival voor Scholieren. Mede hierdoor werd hij gecast in de bioscoop film Razend (regie Dave Schram). In de navolgende jaren speelde hij rollen in de bioscoopfilms Ron Goossens: Low Budget Stuntman (regie Steffen Haars en Flip van der Kuil) en Weg Van Jou (regie Jelle de Jonge), die beiden bekroond werden met een Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers.

Ook speelde Nick de rol van de jonge Freek de Jonge in de prijswinnende korte film De Overkant (regie Marnix Ruben) en de rol van de verstandelijk beperkte Mees in de korte film Mijn Kleine Grote Broer (regie Iris Hogendoorn).

 

TELEVISIE

Ook op televisie is Nick vaak te zien. Hij speelde onder andere de hoofdrol in de Veronica-serie Max & Billy's Drill Machine Girl (regie Iván López Núñez) en speelde hij vaste rollen in de series De Mannen van Dokter Anne en Komt een Man bij de Dokter (regie Allard Westenbrink).

 

In 2017 is Nick genomineerd voor de Zilveren Notenkraker voor zijn rol als Wally in de komedieserie All In Kitchen.

 

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com