Nyncke Beekhuyzen

TO. www.tohuidekoper.nl;David Goddyn;Fotografie Alalous;Carin Verbruggen;
Nyncke Beekhuyzen
Bekend van o.a.:
Süskind, Danni Lowinski

Nyncke Beekhuyzen (1980) begint haar opleiding aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie, maar stapt in het derde jaar over naar de Toneelschool om zich te kunnen focussen op het acteren.

Nog voor haar afstuderen wordt ze gecast voor de vaste rol van Linda Ramirez in de populaire ziekenhuisserie I.C. Ze studeert af in 2003 en is vervolgens te zien in tv series als Sprint!, Spoorloos Verdwenen en nog twee seizoenen I.C.

Naast televisie speelt Nyncke ook in de muziektheaterproductie Een Zomerzotheid. Ook speelt ze de hoofdrol in de GVR, Sexual Perversity en De Gebroeders Leeuwenhart.

Vanaf februari 2006 is Nyncke ruim een jaar lang te zien in de rol van Lotte in de gelijknamige succesvolle telenovelle van Talpa. Hierna speelt ze rollen in de populaire Net5 series Julia’s Tango en Verborgen Gebreken.

Met haar eigen theatergroep En Consorten speelt ze zomer 2011 op de Boulevard in Den Bosch en in het najaar van 2011 is ze te zien in de toneelvoorstelling De Eetclub, naar het gelijknamige boek van Saskia Noort. Eind 2011 speelt Nyncke (als Hannah Süskind) één van de hoofdrollen in het bijzondere oorlogsdrama Süskind. In 2012 staat Nyncke met En Consorten op festival Boulevard en De Parade met de voorstelling Shatzy. Ook speelt ze een rol in de korte film Amstel. Daarnaast speelt zij gastrollen in de series Moordvrouw en Flikken Maastricht. In 2013 staat Nyncke met En Consorten op festival Boulevard met de voorstelling WoooHooo!. Sinds 2013 speelt Nyncke een vaste rol in de SBS-serie Danni Lowinski.

Nyncke was afgelopen periode tevens te zien in de televisieserie Kasper en de Kerstengelen, in de korte films Je Vriendin Koopt een Vis op de Markt  en De Begrafenis van de Verlegen Mens en in de film Dede. Onlangs speelde ze de rol van Suzy in de NPO1-serie Petticoat (2016-2017), en momenteel is ze te zien in de SBS-serie Zomer in Zeeland (2018).

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com