Sophie van Oers

TO. www.tohuidekoper.nl;
Sophie van Oers
Bekend van o.a.:
Toscaanse Bruiloft, Baantjer (theater), Achtste Groepers Huilen Niet, Voetbalvrouwen

Sophie van Oers (1983) studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Nog voor haar afstuderen (in 2006) debuteert ze als actrice in de Nederlandse filmmusical Bolletjes Blues, waar ze tussen verschillende Nederlandse rappers de vrouwelijke hoofdrol vertolkt.

Hierna speelt Sophie in verschillende theaterproducties, waaronder In de Familie bij Suburbia, Mysterie van de Zuidpool in het Filmmuseum in Amsterdam, Achtste-groepers huilen niet van Van Engelenburg Producties en in Baantjer van Niehe Van Lambaart Theaterproducties. In het voorjaar van 2009 belandt Sophie in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst festival met haar eigen sketchprogramma.

Op televisie is Sophie verder te zien in de Telefilm De Punt (2009), onder regie van Hanro Smitsman en bij het grote publiek wordt Sophie bekend door haar hoofdrol als Renske Doornbos in de populaire tv serie Voetbalvrouwen, een rol die zij tussen 2007 en 2009 vervult, en de hoofdrol in de populaire film Toscaanse Bruiloft onder regie van Johan Nijenhuis.

CONTACT
Willemijn Tuip | willemijn@copperenco.com

WEBSITE