Tim Teunissen

TO. www.tohuidekoper.nl;Sebastiaan Frowijn
Tim Teunissen
Bekend van o.a.:
Amsterdams Kleinkunst Festival, ANNE, Het Klokhuis

Tim Teunissen (Leiden, 1992) is acteur. Hij studeert in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie (ATKA).

THEATER
Tijdens zijn opleiding speelt hij onder andere in de voorstelling De Drie Zusters in Bergen aan Zee (2013, regie van Hans Man in ’t Veld) die hij tevens helpt bewerken. Verder is hij zien in de Engelstalige educatievoorstelling Scars bij Theater Utrecht (2013, regie Nick Bruckman) en Afterparty bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau (2014, regie Michiel van Erp). Samen met Merel Baldé maakt hij een eigen vertaling/bewerking van Schnitzler’s 'Komödie der Verführung' getiteld Schuinsmarcheerders (2014, regie Paul Knieriem), waar hij zelf ook in speelt. Na zijn studie speelt hij in de werk-voorstelling Bij Nader Inzien (2014, regie van Ger Thijs) en doet hij meerdere projecten op de regieopleiding, waar hij onder andere de rol van Creon vertolkt in Jean Anouilh’s Antigone (regie Annett Jarewski). Recentelijk vertolkte Tim de rol van Peter Schiff in de voorstelling ANNE (2015/2016, regie Theu Boermans), over het leven van Anne Frank.

Naast acteren schrijft Tim theaterteksten en scripts. Zo schrijft hij bijvoorbeeld zijn eigen solovoorstelling Vluchten Kan Altijd (eindregie Pepijn Schoneveld), waarmee hij in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 staat en door het land tourt. Ook is hij medeoprichter van Theatergroep Het Imperium, wat in 2015 debuteert met het project Radio Nimmerdal (2015), een live uitgevoerd hoorspel in theaterzalen.

In 2016 wint Tim de persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten.

TELEVISIE & FILM
Tim maakt zijn speelfilmdebuut in de boekverfilming van De Helleveeg (2016) geregisseerd door André van Duren, waarin hij de rol van Peer Portier speelt. Verder is hij op tv te zien in Het Klokhuis en heeft hij meegewerkt aan meerdere projecten op de filmacademie.

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com

WEBSITE