Wart Kamps

TO. www.tohuidekoper.nl;Marlijn Doomernik;Jeroen Hofman;stillfotografie Missie Aarde;René Castelijn;
Wart Kamps
Bekend van o.a.:
De Zere Neus van Bergerac, Missie Aarde, Rooyackers,Kamps&Kamps

Acteur Wart Kamps (Utrecht, 1977) is binnenkort te zien in Hamlet bij Theater Rotterdam en in de familiefilm Het Irritante Eiland (VPRO, Nuts&Bolts Filmcompany, regie Albert Jan van Rees), waaraan hij ook heeft meegeschreven. Daarnaast wordt momenteel Missie Aarde herhaald op NPO3.

THEATER
Wart was bij het Ro Theater te zien in de familievoorstelling Moord in de Kerststal (2010-2011, regie Pieter Kramer), in De Gelaarsde Poes van het Ro Theater als James Blond en Truus van de Molenen en als Cyrano in De zere neus van Bergerac (2014-2015, regie Arjan Ederveen), waarvoor hij in 2015 de zilveren krekel won (de prijs voor indrukwekkendste podiumprestatie in het jeugdtheater) en in 2016 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical.  

Hij tourde in 2016 langs de Nederlandse theaters met zijn eigen toneelvoorstelling De goede Richard III (tourneeplanning Alles voor de Kunsten) en stond datzelfde in het theater met Into the Woods (2017, regie Gijs de Lange).

Op Theaterfestival de Parade speelde Wart onder andere in De Souffleur (2008), Een pijnlijke avond met Rooyackers, Kamps & Kamps (2015), Debby’s Droom (2013) van Theo Nijland en in Liefde is een Slachtveld (2012), samen met Rogier Philipoom.
Hij richtte samen met z’n broer Tim Kamps en Bor Rooyackers de cabaretgroep Rooyackers, Kamps & Kamps op, waarmee ze in 1998 de jury – en publieksprijs op het Amsterdam Kleinkunstfestival wonnen. Het trio maakte zes succesvolle voorstellingen, waarna Wart nog twee voorstellingen met zijn broer maakte onder de noemer Kamps & Kamps (tourneeplanning Hummelinck Stuurman Theaterbureau).

TELEVISIE & FILM
In de bejubelde sciencefiction-komedie Missie Aarde (2015-2016, regie Tim Kamps) vertolkt Wart de rol van Kapitein Bram.
Op televisie was Wart te zien in de serie Van God Los (2011, regie David Lammers), Mooiboys (VPRO, 2013), De kookmytheshow (VPRO 2013) , Jeuk (2016, aflevering Godfather of Drugs) en als dokter Stegeman in Dokter Tinus

Voor Humor TV ontwikkelde Wart samen met Tim De Omgekeerde Talkshow: een online interviewkomedie waarin ze elke keer door een andere gast werden ondervraagd.

Op het witte doek vertolkte Wart rollen in Loenatik te Gek! (2014, regie Johan Timmers) en Bennie Stout (2011, regie Johan Nijenhuis) 

CONTACT
Yfke Koolhaas | yfke@copperenco.com